Lidt 2015-råd:

1280-eating-habitsMange atleter tror, at de kan spise uhæmmet blot de har lavet lidt træning. Det er langt fra tilfældet. Specielt på denne tid af året, hvor intensiteten ikke er så høj, er det hensigtsmæssigt at skrue ned for indtaget og gerne smide de ekstra kilo, der er røget på i efteråret. Undgå sukker to timer inden dine træningspas. På den måde stimulerer du din fedtforbrænding. Det kan være svært at lave om på madvanerne,- spis derfor generelt lidt mindre til hvert måltid. Du behøver ikke at være bange for ikke at få nok.

 

 

ProteinDer har de seneste uger været skrevet meget negativ om proteinindtag. Jeg er enig i mange af disse betragtninger. Når jeg indimellem besøger motionscentre rundt om i landet, er der ofte atleter, der har mere travlt med at holde deres proteinshake i hånden end vægtene. Når det er sagt, så vil jeg minde om, at vi ikke har et depot af proteiner i kroppen, vi kan tage af efter træning, på samme måde, som vi kan tage kulhydrater og fedt fra depoter rundt om på kroppen. Vi skal ikke have mange proteiner, men det er meget vigtigt for restitutionen og genopbygningen at vi trods alt får dem vi skal bruge.

 

 

 

saltstick-caps-plusMange atleter har fokus på elektrolytterne om sommeren, men ikke om vinteren. Jeg har mindst ligeså meget gavn af mine elektrolytter om vinteren som om sommeren. Det er meget individuelt, så forsøg dig lidt frem. Jeg indtager altid et stk SaltStick m/koffein eller en Purepower brusetab inden mine løbeture. Løber jeg mere end 5 kvarter tager jeg også en bagefter, dog uden koffein. Jeg kan godt komme hjem med ømme ben, men indtager jeg en eller to SaltSticks umiddelbart efter træning, går der højest en halv time og ømheden fortager sig. Som sagt forsøg dig frem. Sidder du meget på hometrainer og sveder meget, skal du ligeledes være klar over at du mister mange elektrolytter og det derfor kan være hensigtsmæssigt med et tilskud af elektrolytter.

 

 

 

hometrainerApropos hometrainer eller spinning, så husk at størstedelen af energien går til at komme af med varmen, hvorfor pulsen ikke altid kan se som et udtryk for intensiteten. Jo mere dehydreret du sidder og bliver desto hurtigere skal hjertet slå. Svedpølen under dig kan derfor ikke altid ses som et udtryk for hvor hårdt du reelt træner. Der er mange der bliver overraskede over hvor dårligt kørende de er, når først de kommer på landevejen ud på foråret, selvom de har kørt spinning hele vinteren. Jeg anbefaler derfor altid en hometrainer med wattmåler eller the real deal – landevejen!

 

 

WeaknessesHusk at plej dine svage side. En triatlon består af tre discipliner og mange har tendens til mest at pleje den disciplin de er bedst i. Brug disse måneder til at forbedre teknikken der hvor du har dine svage sider.  Du ved sikkert allerede nu hvilke stævner du gerne vil præstere godt i. Sørg for at der er progression i din træning frem mod målet. Hvert eneste træningspas fra nu af og frem til raceday bør ses som en lille brik i dette puslespil. Jeg møder mange, der vil alt for meget de sidste 3 uger op til stævnet. Det er nu formen grundlægges og jo større fundamentet er, desto bedre formkurve og desto mindre risiko for skader vil du opleve.

 

 

DCIM100GOPROMht svømmetræningen så oplever jeg mange der hopper i vandet med det ene fokus at få svømmet en masse meter. Invester i din teknik og brug min. 30% af tiden på teknikken. Det vil spare dig for mange sure intervaller, hvis blot du kan forbedre dine tekniske færdigheder nogle få procent.

 

 

 

 

Italy_Cross_Country_711118aJeg møder også mange triatleter der kraftigt nedprioriterer svømningen, da disciplinen ikke fylder ret meget sammenlignet med cyklingen og løbet. Jeg opfordrer imidlertid altid mine atleter til at komme så mange gange i vandet om ugen som muligt. Vandet er et fantastisk element at træne i. Det er super medicin for benene og samtidig kan du træne hårdt i vandet uden det har den store impact på muskulaturen. Kredsløbet udfordres ligeledes kraftig ved svømning og overførselsværdien herfra til cykling og løbet er stor.

Mange, ellers hurtige, cykelryttere og løbere smider disse egenskaber overbords, da de skal forcerer så meget på deres svømning i konkurrencerne, fordi det er nedprioriteret i træningen.

 

Håber det gav lidt inspiration. God træning til alle.

Skriv et svar