Anmeldelse af new Balance 890v4

w890bos4_nb_14_i_503e49e6-6eba-40ff-b985-d5c05887d52d_1024x1024

Når jeg gennemgår min New Balance sko-samling er der specielt en model der dominerer billedet: NB 890. Jeg har ikke mindre end syv par af denne sko spredt over versionerne 890v1 til og med seneste model 890v4.

Det er vigtigt at understrege, at jeg i nedenstående koncentrerer mig om 890v4 modellen. Løber du i en af de tidligere modeller, skal du være opmærksom på, at der er sket rigtig meget med udviklingen af skoen,- alene fra 890v3 til 890v4. Jeg har som sagt været begejstret for samtlige modeller, men den seneste 890v4 er klart min favorit.

Overordnet

New Balance 890 er en neutral løbesko med fantastisk stødabsorbering i hæl og midtfod. Til de af jer der kender New balance Fresh Foam 980 og synes den er blød og lækker, skulle prove at stikke foden i 890v4. Jeg er selv glad for Fresh Foam, men det større drop i 890‘eren (10mm) passer mig noget bedre end Fresh Foams 4mm.

Slide1

Den seneste New Balance 890v4 vil jeg katagorisere som en letvægts træningssko. Ved første øjekast virker skoen lidt stor og klodset, men når først man får den i hånden og senere på foden, mærker man hvor let den i realiteten er. Sølle 240gram (str. 9) vejer den. Der er bare noget helt specielt ved at løbe i lette sko. På løbesko-markedet er det dog ofte et kompromis mellem vægt og stødabsobering. Når vi skærer på skoens vægt er det ofte på bekostning af stødabsorberingen. Det er ikke et issue ved New Balance 890‘eren. Selv mine 80kg‘s løbekammerater finder skoens absorbering fantastisk.

Pasform er selvfølgelig individuelt i forhold til ens fod. Jeg vælger bevidst altid mine løbesko minimum et halvt nummer for store, da fødderne udvider sig under løbet. Det er dog vigtigt, at skoen sidder tæt omkring vrist og hælkappe, så jeg ikke “svupper” i skoen, men opnår en fornemmelse af at skoen er “malet” på min fod. Dette opnår jeg præcis med denne sko.

Jeg har ikke en udbredt smal eller bred forfod,- dog er den eneste hage jeg oplever ved 890‘eren, at den er bred ude i forfoden, så der bliver for meget “stof”, når jeg snører den til.

Konklusion

New Balance 890v4 er i mine øje en fantastisk løbesko, hvis du er på udkig efter en let træningssko, der tilbyder rigtig god stødabsobering og mange kilometer.

890v4 er ligeledes et oplagt valg til halv- og hel marathon til dem som ønsker en traditional løbesko fremfor de ultralette konkurrencesko.

Samtidig er det en virkelig flot og lækker sko som, så mange andre af New Balances sko, sagtens kan bruges til et par jeans.

New_Balance_890v4_Boston_02

Skriv et svar