Elektrolyt tabs

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at væske- og saltbalancen er to vidt forskellige ting. Man kan drikke alt det, man vil, og stadig være dehydreret og dermed underpræstere, hvis ikke ens saltbalance er i orden. Når man sveder, mistes næringssalte (elektrolytter). Hvis ikke disse bliver erstattet, vil musklerne i løbet af få timers høj aktivitet i varmen miste deres optimale arbejdsevne, hvilket ofte ender i kramper.
Vidste du, at hvis man opholder sig i varmen i mange dage inden racedag og ikke indtager elektrolytter, så har væsken ikke noget at binde sig til, og man vil konstant gå og være dehydreret.
Omkring 60 % af kropsvægten er væske, hvilket hos en person på 90 kg udgør ca. 54 kg. Selve den totale væskemængde er helt afhængig af kroppens mængde af muskelvæv og fedt. Muskelvæv indeholder meget væske forhold til fedt, som indeholder ganske lidt væske.

 

Hvor kan man få sine elektrolytter fra?

Igennem kosttilskud kan du få den mængde elektrolytter, kroppen har brug for. Hos Purepower tilbydes forskellige produkter, der gør det muligt for dig at få dine elektrolytter på to forskellige måder.
Hydro og Hydro Plus
Hydro er en brusetablet som gør det nemt at blande sin egen sportsdrik med elektrolytter. Hydro tabs bliver ofte brugt til spinning eller kortere træningsture når der ikke er behov for energipulver. Hydro hjælper med til at styre/genoprette kroppens væskebalance før, under og efter træning/konkurrence. Forskellen på Hydro og Hydro plus er at (plus) udgaven indeholder også koffein, hvilket vil øge forbrændingen og give brandstof til hjernen. Hydro er en almindelig elektrolyt tab, uden kunstigefarvestoffer. Læs mere om Hydro og Hydro Plus her.
Carbo Race Elektrolyt
Vores Carbo Race Elektrolyt serie indeholder også elektrolytter sammen med to kulhydrat kilder. Skal du ud på længere træningsture kan det give god mening at have noget energipulver i drikkedunken, som også indeholder elektrolytter. Du kan læse mere om Purepowers energipulver og hvorfor de har to forskellige kulhydrater i Purepowers energipulver her.

Skriv et svar