Test af Zone 3 Vanquish 2014 våddragt

Zone3 Vanquish 2014

Pris: Set ved Freesports.dk til 3899kr

Jeg har de sidste 14dage testet Zone3s model Vanquish 2014 model.
Jeg har tidligere svømmet i dragter fra Aqua Shere, Orca, 2XU og senest Blue Seventy og disse vil bl.a. være min reference i testen.

Jeg indledte testen med en tør- vejning.
Først vejede jeg min Blue Seventy Helix – 1430g. Herefter Vanquish‘en – 1215g. (begge i str. MT)

Det overraskede mig en hel del, at min ellers så tynde og fine Helix var så meget tungere, tilmed fordi Helix dragten har et helt panel på undersiden af begge arme, der kun består af et meget tyndt og let stof.

Et nærmere kig i specifikationen på Vanquish‘en afslører at producenten benytter en neopren med mange lufthuller i, som gør at vægten kan holdes nede samtidig med at der sikres en god opdrift.

Dragten lynes oppefra og ned. Dette sikre hurtig transition og samtidig at dragten ikke kan åbnes af andre svømmere i kampens hede.

”Cuts like af knife”. Dragten var umiddelbart svær at komme i og selvom jeg fik hjælp til at lukke den bagpå, troede jeg først den var for lille. Da først dragten var lynet, sad den perfekt og den sugede sig til kroppen.

Skulderpanelet på Vanquich‘en er ekstremt fleksibelt. Det består af 1,5mm tyndt Yamamoto neopren. Jeg lavede en stræk-test på kanten, hvor jeg sammenlignede den med min Blue Seventy Helix. Her føles Helix dragten helt ”død”.

Til de atleter, der ligesom mig, er interesseret i at svømme med uret under våddragten, ses på billedet til venstre at manchetterne til fulde opfylder kravet om at slutte tæt. Jeg kan oplyse at det er et Suunto 2S ur jeg bærer under, men jeg er dog også sikker på at det med det lidt kraftigere Garmin 910xt også vil fungere fint.

Jeg er stor tilhænger af den lille t- shirt- krave. Den slutter helt tæt til omkring halsen, men er stadig så lille/kort at du ikke kommer til at døje med slidmærker, som i dragter med høj krave.

Både ved håndled og fodled er Vanquich‘en udstyret med
silikone manchetter. Kunsten er at disse skal slutte helt tætte og samtidig optimere et hurtigt skifte. På denne dragt oplever jeg at de opfylder begge krav.

Jeg er ikke specielt begejstret for deres ”cool spot forearm catch panels”. Et ca. 10cm tyndt stof på undersiden af armen, som skulle bidrage til et mere kraftfuldt armtag og en bedre føling med vandet. Jeg ville til en hver tid foretrække et panel af (glat) neopren.

Jeg oplever super god bevægelighed og fleksibilitet i dragten. Den er hurtigt at komme ud af. Der er masser af opdrift i den og den sidder som smurt på kroppen. Jeg var af den overbevisningen, at jeg selv havde en af de bedste våddragter på markedet i min Helix dragt. Det er jeg dog ikke længere sikker på.

Som med alt andet grej, synes jeg det er enormt vigtigt, at man har et sammenligningsgrundlag, når man skal ud og købe nyt. Når du står i butikken, så tag dig tid til at hoppe i forskellige dragter. Først da kan du virkelig mærke forskel.

 

 

Skriv et svar